• EnglishEnglish
Любовният роман на Мира Радева
29 март 2023 г.

В студената привечер на 28 март една усмивка и едно пиано стоплиха синята читалня на библиотеката. Социоложката Мира Радева представи своя „Любовен роман“ в приятелски разговор с публиката за нещата от живота, които са определяли поведението на човека от незапомнени времена до днес, че и в бъдеще.

Романът разказва една година от живота на главната героиня, през която се случват шеметни събития. В търсене на личната свобода и тръпката да си осъзнато жив, щастлив, удовлетворен... Лия се оказва в сложна комбинация на взаимоотношения с трима мъже, които обича и които я обичат - вселени ги делят като личности и начин на живот.

Книгата е изключително силна и жива, защото е част от нашия реален живот и изборите, които се случва да правим. Ние сме тяло и дух в едно! Ако духът закърнее, тялото страда, и обратното. А любовта е онази магична сила, която лекува всичко и всички, и прави света и хората по-добри, нали?

Тези мисли по романа, които никога не спират и се променят, както живота, сподели Мира със своите гости. В добавка, заедно с младия талантлив пианист Александър Иванов, двамата изпълниха популярни шлагери от близкото минало и превърнаха представянето на романа в литературно-музикална емоция.

Мира Радева за пръв път гостува на Русе и библиотеката. Тя получи ВИП карта на посланик на културния институт и обеща да се върне отново, този път с документален филм и разказ от първо лице за изкачването на най-високия връх на Южното полукълбо – Аконкагуа 6962 метра и опита си във височинния алпинизъм.

Част от гостите се оказаха нейни отдавнашни почитатели и последователи, които я предизвикаха да възроди своя спектакъл „Мъжете на Едит Пиаф“, а защо не и да го представи пред русенска публика?

Срещата приключи с раздаване на автографи и селфи с Мира.