• EnglishEnglish
Заслужена оценка за достойния труд на библиотекарите
29 септември 2021 г.

От името на организаторите на Националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ Александър Урманов (ЕКОПАК България АД) и Виктория Бисерова (Книжен център „Гринуич“) изпратиха благодарствено писмо до директора на русенската регионална библиотека, която беше съорганизатор на кампанията за дунавския град заедно с Община Русе. В него се казва:

 „Уважаема г-жо Евтимова,

Отправяме нашата искрена благодарност към Вас и целия екип на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за подкрепата и оказаното съдействие на инициативата „Стара хартия за нова книга“, която се проведе за шести път в град Русе. Признателни сме Ви за топлото посрещане и за помощта, която оказахте на нашия екип.

Основната цел на кампанията „Стара хартия за нова книга“ е да възпита у децата любов към книгата и отговорно отношение към природата, опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Затова сме щастливи, че получихме Вашата персонална подкрепа и тази на екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

На 26 септември 2021 г. децата на Русе поставиха рекорда в тазгодишната кампания. Те събраха 13,1 тона хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 170 дървета. На пл. Свобода преминаха 2524 малки екоактивисти, които получиха 3200 книги.

Благодарим Ви за доброто отношение и за положените усилия за осъществяването на този празник, с който успяхме да изразим посланията на „Стара хартия за нова книга“. Радваме се, че сте част от реализацията на проекта, чиято цел е да насърчава детското четене и грамотността, а това е от изключително значение за всяко общество.

Надяваме се, че националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ ще се превърне в прекрасна традиция за град Русе, в която ще продължим да си сътрудничим.“

Благодарим на организаторите за високата оценка! За нас възпитанието, насърчаването на детското четене и грамотността на децата е основна мисия, затова ще продължим да подпомагаме кампанията „Стара хартия за нова книга“, която русенските деца чакат всяка година с нетърпение!