• EnglishEnglish
Читалището – прозорец към знание и успех
20 юли 2020 г. – 11 ноември 2020 г.

 

„Читалището – прозорец към знание и успех“ е събирателен образ на модерното и иновативно мислене на читалището за предоставяне на пространство и знания за общността. Достъпът до вярна и точна информация чрез използване на новите технологии е предпочитана форма за хората в 21 век, особено за младите хора и тези в трудоспособна възраст. Това пести време и носи знание и информация. А повишаване на професионализма на служителите е гаранция за качеството на предоставяните услуги за общността.

Дейностите на проекта са насочени към стимулиране въвеждането на иновативни практики-внедряване на Интегрирана библиотечна с-ма,обучение за работа с нея. Използването от общността осигурява свързването на изкуство,култура,образование и нови технологии за достигане до точни знания,вярна информация,необходими за личностното развитие и за допир с култура и изкуство. Алтернативните пространства за култура повишават досега на общността до културни събития.

Основна цел

Улесняване на достъп до знание и възможност за личностно развитие на всеки човек от общността, с фокус младите хора и лица в неравностойно положение, чрез внедряване на Интегрирана библиотечна система за предоставяне на иновативни библиотечни услуги за свободен достъп до знание.

 

Бенефициент по проекта е  Народно читалище  „Пробуда 1907“ – с. Тетово общ. РусеРегионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе подпомага методически проекта; предоставя експерти,полезни практики и методики за изпълнение му.Натрупаните знания и опит в Регионалната библиотека ще се подпомогнат дейността на читалището и резултатите от дейностите ще бъдат в полза на общността.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Русе.

Работно време

понеделник - петък: 8.30 - 18.30 ч.
събота:                    9.30 - 17.00 ч. 

XIX Международен конкурс за екслибрис "EX LIBRIS – EX DILEMMA"
Международен конкурс за екслибрис

Ежегоден, организиран от Регионална библиотека "Любен Каравелов". Краен срок за участие 31.05.2023 г.

Прочети повече
Усети магията да миксираш музика! Стани DJ сега!
Усети магията да миксираш музика! Стани DJ сега!
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ организира курс за непрофесионални DJ. Прочети повече
IV Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2023
IV Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2023
Организатори на форума са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Регионално управление на образованието – Русе Прочети повече