• EnglishEnglish
ПОДЗЕМНИТЕ ВОДИ: ДА НАПРАВИМ НЕВИДИМОТО ВИДИМО
27 януари 2022 г.

За 15-та поредна година Общинският младежки дом в Русе съвместно с ВиК – Русе организира традиционния конкурс за рисунка и фотография, посветен на 22 март – Световен ден на Водата. Форумът се превръща в емблематичен за русенския Младежки дом и се радва на голяма популярност у нас и по света.

Темата се задава ежегодно от ООН, а наградените творби се изпращат в седалището на организацията в Женева, където могат да бъдат също отличени или да участват в онлайн изложба.

Тази година фокусът е „ПОДЗЕМНИТЕ ВОДИ: ДА НАПРАВИМ НЕВИДИМОТО ВИДИМО“. С участието си в конкурса всеки участник подкрепя каузата за опазване на водите по света и получава онлайн грамота за участие от управлението по водите към ООН.

Конкурсът се провежда в две направления на изкуството - рисунка и фотография. В направление рисунка надпреварата е национална, участниците трябва да са в училищна възраст и да изпратят по пощата оригинал на своята творба, нарисувана с материали по избор и в размер 35 на 50 см. В направление фотография конкурсът е международен, като възрастовият диапазон е от 14 до 30 години.

Изпращането на авторските снимки става по електронен път във формата за регистрация за конкурса. Попълването на регистрационната форма е задължителна за всички участници, като е предвидено улеснено попълване за големи групи или класове.

Крайният срок за получаване на творбите е 9 март, а обявяването на резултатите на фейсбук страницата на Младежки дом − Русе и откриване на изложба с отличените творби ще бъде на 22 март 2022 г.

Пълна информация за условията, сроковете и регламента на форума е представена в Статута на конкурса (вж. снимките в галерията), както и на страниците на Общински младежки дом-Русе в социалните мрежи.