• EnglishEnglish
Библиотеката с нова машина за дезинфекция и почистване на помещенията
21 декември 2020 г.

В началото на ноември русенската регионална библиотека спечели проект „Технологични иновации за повишаване на пригодността за заетост на лица с трайни увреждания в условия на COVID-19“ по Националната програма за заетост на хората с увреждания на АХУ.

С реализирането на дейностите по този проект библиотеката вече се оборудва с UV машина за стерилизиране и почистване на книги. Броени дни преди Коледа в културния институт пристигна и машина за дезинфекция и почистване на помещенията. И двете важни за здравето на читателите и служителите придобивки са с ниско ниво на шум.

Машината за дезинфекция и почистване на подови повърхности е адекватен и навременен отговор на епидемиологичната обстановка не само в момента, но и в бъдеще. Тя отстранява прах, бактерии и вируси, подходяща е за  ползване от работници с трайна нетрудоспособност и създава благоприятна здравословна среда за служителите и потребителите на библиотеката като спомага за ограничаване на риска от разпространение на вирусни и бактериални зарази.