• EnglishEnglish
Смехоранчета в Библиотечко
28 юли 2021 г.

Библиотечко грейна в слънчево жълто днес. Усмихнатите питомци на Детска градина „Смехорания“ решиха да приключат учебната година и да посрещнат лятото с откриване на изложба от техни творби в детския отдел на библиотеката, да покажат какво са научили и какво обичат да рисуват в градината. Докато децата чакаха своите родители и гости, библиотечните специалисти запознаха най-новите читатели с най-дългата, най-малката и най-тежката книги, които се съхраняват в отдела.

Изложбата беше открита по всички правила на уважаващите себе си вернисажи – с прерязване на лента, а малките художници поздравиха посетителите с песнички, които са научили в детската градина.

От Библиотечко бяха подготвили изненада – рисуване на Космоса с вълшебни боички. В задачата се включиха родители и гости, а след това всички разгледаха фантастичните творби в сектор „Сетивен свят“.

Една прекрасна среща в разгара на горещите летни месеци си направиха смехоранчета и библиотекари днес. Библиотечко спечели нови читатели, а дечицата откриха вълшебния свят на обновения детски отдел – съкровищница на игри, книги и приключения.