• EnglishEnglish
Библиотеката събра професионализма с младежката креативност
08 септември 2020 г.

На 8 септември в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, въпреки огромната си заетост, съоснователят на ARC Academy  Антони Христов се срещна с креативни млади хора от Русе и други градове. Срещата беше организирана чрез фейсбук групата „Креативно Русе“ за всички, които се занимават или искат да се занимават с развитието на гейм разработки - от разработването на персонажи до 3D моделиране и дизайн, и желаят да получат необходимите знания за това или да надградят вече получените. В свободен разговор специалистът сподели своя опит и даде напътствия и съвети на творците, които искат да работят по свои проекти в областта на гейминга и 3D анимацията.

Антони Христов е приел поканата на новосъздадения Център за креативно развитие, който отвори официално врати на 01.09.2020г., да стане част от тази платформа и да подкрепя младите таланти. Той е с над 30-годишен стаж в Холивуд, 18 г. от които като арт директор на Pixar Studios

Фейсбук  групата „Креативно Русе“ е създадена от Центъра за креативно развитие и Европейската бизнес мрежа – Enterprise Europe Network. Нейната цел е да обедини творчески мислещи хора от Област Русе, които да си споделят идеи за реализирането на различни творчески проекти, да се търсят съмишленици за тези идеи, да се подпомогне реализирането на готовите продукти и не на последно място, всички тези хора да се чувстват в среда, която ще ги разбере и подкрепи.