• EnglishEnglish
Книгодаряването – мисия за бъдеще
14 март 2022 г.

ИК КИБЕА ни подари впечатляващо количество книги, събрани в дарителска кампания. Радостни сме да споделим с нашите читатели поредния жест на издателската къща, защото сътрудничеството между нас отдавна се превърна в традиция и е доказателство как съвместните усилия между издатели и библиотеки реализират общата им  мисия – да печелят малки и големи за четенето като основен източник на знания и оформяне на човешкия ум и характер.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе бе основен бенефициент на кампания „Дари книга, подари любов“ – 2022, организирана за пети път по инициатива на ИК КИБЕА по случай Световния ден на книгодаряването 14 февруари. Акцията се реализира с подкрепата на  Асоциация „Българска книга“, продължи през целия февруари и обогати фондовете, освен на русенския културен институт, на още седем библиотеки и читалища в страната.

Благодарим на всички, донесли лични книги в инициативата „Дари книга, подари любов“, като г-жа Лидия Георгиева, чиято картичка с пожелания намерихме между страниците, на всички, които са предпочели да не се афишират. Благодарим на Центъра за книгата към Нов български университет, издателствата Обсидиан, Прозорец, Рибка, Fox book cafe и най-вече на самите организатори от ИК КИБЕА за подаръците от издателската им продукция. Всички те се съобразиха с желанията на библиотеките, т.е. с желанията на техните читатели и книгодариха нови, търсени и ценни заглавия, които скоро ще са достъпни за ползване вкъщи на рафтовете в заемните ни за възрастни и деца.