• EnglishEnglish
Жест, достоен за подражание
15 април 2021 г.

Повече от 50 нови детски и юношески книги от български и чужди автори подари на библиотеката русенецът  Димитър Гяуров днес. Това, което прави дарението особено скъпо за нас, е, че е събрано с осъществената идея на едно съвсем младо семейство – Лора и Ясен Янкови. За своята сватба те решили да помолят всички гости вместо цветя, да носят закупени нови детски книги. Лора е дъщеря на Димитър Гяуров, който предаде желанието на младоженците – децата на Русе да четат от съвсем крехка възраст и на намерят също като тях вълшебството, което крие всяка написана история – от приказките за Хитър Петър, Шехерезада или Червената шапчица, през стихчетата на Валери Петров, разказите на Константин Константинов и небивалиците на Доналд Бисет, до приключенията на Пипи Дългото чорапче, Маугли, Робин Худ и Пърси Джаксън.

Жестът на младите хора е достоен за подражание, а ние им желаем здраве и дълги години семейно щастие! Сигурни сме, че ще научат децата си какъв необятен свят се крие между кориците на всяка отворена книга!

Г-н Димитър Гяуров получи от името на семейство Янкови свидетелство за дарение от Регионална библиотека „Любен Каравелов“.