• EnglishEnglish
All Digital Week 2022
14 март 2022 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще се включи в ALL Digital Week с обучения за работа с роботчетата Marty, Finch  и Bee-bot. Стартираме утре – 15 март в 14:00 ч. с два пети класа от ОУ „Олимпи Панов“. Нашите компютърни специалисти няма да откажат да обогатят знанията на всяко дете, посетител на библиотеката, което има желание да навлезе в чудния свят на новите технологии. Всички желаещи да се включат в обучението, могат да се запишат на email: children@libruse.bg или във фейсбук страницата на Детски отдел. 

Паневропейската All Digital Week е ежегодна кампания за цифрово овластяване, която се провежда в цифрови центрове за компетентност, библиотеки, училища, читалища и нестопански организации в Европа, като ежегодно привлича 100 000 европейци във вълнуващи онлайн и офлайн събития, занимаващи се с цифровата трансформация и нейните ефекти. Основни теми тази година са: Подобряване на дигиталните умения и насърчаване на цифровото включване и достъпност; Насърчаване на медийната грамотност и справяне с дезинформацията; Насърчаване на използването на Европейската рамка за цифрови компетенции (DigComp) и проучване колко граждани на ЕС имат Европейския сертификат за цифрови умения (EDSC); Киберсигурност и по-безопасен интернет; Подобряване на уменията за STEM и STE(A)M за младежи.

През последните години Фондация „Глобални библиотеки България“ координира кампанията в страната и комуникацията между партньорите на национално и местно ниво.

ПРОГРАМА НА БИБЛИОТЕКАТА:

· 16 март 2022 г.

Запознаване с концепцията за  STEM и STE(A)M за младежи.

Обучение.

· 17 март 2022 г.

Запознаване с концепцията за обучение чрез игрови подход с роботи .

Обучение.

· 24 март 2022 г.

Запознаване с концепцията и принципите на 3D моделирането и 3D принтирането.

Обучение. 

· 5 април 2022 г.

Добавената и виртуалната реалност в нашия живот.

Обучение.

Още по темата