• EnglishEnglish
DANUrB – Дунавски Градски Бранд
22 юни 2019 г. 11:00 ч. – 12:00 ч.
Регионална библиотека "Любен Каравелов", Галерия

Агенция за развитие на човешките ресурси Ви кани на официално откриване на Интерактивна Пътуваща Изложба на 20 юни 2019 г. от 11.00 часа в Читалнята на Регионална библиотека „Любен Каравелов".

Изложбата DANUrB – Дунавски Градски Бранд е продукт и част от пилотните дейности, реализирани по проект DANUrB. Експозицията поставя акцент върху множество различни теми, породени от взаимодействието между населени места по поречието на реката при изпълнението на проекта.

Целта е посредством показването на детайли да се надхвърлят националните граници, като по този начин посетителите придобият усещането за транснационална принадлежност.

По този начин изложбата ще постави под въпрос типичните различия между изток и запад, горна и долна част от течението река Дунав, селски и градски райони, материално и нематериално културно наследство, и др. Изложбата предизвиква въображението на посетителите, размива географските граници и очертава нови хоризонти, които целят да предизвикат емоционални усещания във всеки посетител. 

Изложбата се фокусира върху две основни области: хората и реката и връзките между тях, включително взаимоотношения, дейности, разкази, история, познати и невидими пейзажи. За всичко това ще допринесат и интерактивните елементи, основани на аудио-визуални и други материали, създадени в проекта DANUrB: фотографии, които посетителите могат да променят, карти, където могат да допринесат със свое собствено ноу-хау, да се локализират, да гласуват, технологична и аналогова интерактивност, увлекателни Гео-игри, където могат да се включат в аналогови места, но в същото време и във виртуална реалност.

На 22 юни 2019 /събота/ от 11.00 часа АРЧР организира за най-малките: Работилница за най-добра детска творба (рисунка, модел от пластелин, др.) на тема „Дунав по-красиво място утре“

Ще бъдат обявени наградените участници в Литературна творба на тема „Дунав - моето днес и моето утре“. Най-добрите творби ще бъдат преведени на английски език и ще обогатят Пътуващата изложба.

Награда: За всички усърдни и талантливи творци е разходка с кораб „Русчук“ (присъствието  на родител е задължително)

Изложбата се организира съвместно с: Областна администрация Русе и Община Гюргево, с медийната подкрепа на “The Site” и с любезното съдействие на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.