• EnglishEnglish
Let's Play English
09 февруари 2019 г. 10:00 ч. – 11:00 ч.
Детски отдел

Занятията започнаха на 19 януари 2019 г. (събота) от 10:00 ч. в Детски отдел на Регионална библиотека "Любен Каравелов". Желаещите да участват трябва да имат или да си направят актуални читателски карти за библиотеката.
Всяка събота деца, разделени в две възрастови групи - от 2 до 4 г. и  от 5 до 7 г., ще учат английски език по един нетрадиционен начин, а именно чрез общуване и игра.
В продължение на 45 минути сертифициран учител ще говори на децата само на английски под формата на игра, ще им показва картинки, книжки и предмети.
Ако в първите 2-3 срещи децата няма да разбират нищо, то след това ще започнат да "чуват" чуждия език и след 2 месеца да го говорят.
Децата в тази възраст научават чужд език чрез този метод изключително бързо.
Този феномен е познат сред децата на българи в чужбина - преди детската градина българчетата общуват с родителите си на български език и след като почнат да ходят на детска градина те усвояват чуждия език.
Участниците преминали през групата ще научат да говорят свободно и правилно английски език. Само след 5 месеца те ще могат да разбират и общуват на чужд език.
Проектът ще продължи и след първите 5 месеца, когато първите деца ще бъдат преминали обучението. Те ще са получили незаменими знания под формата на игра.

През септември 2019 ще започнат нови 3 групи - за 2-4 годишни, за 5-6 годишни и за ученици -1 до 4 клас. Веднъж в седмицата ще има и четене на книги на английски език. Планува се да има и куклен театър на Английски език, срещи с децата на англичани и американци, живеещи в Русе и други.

Организатор на Let's Play English е Иван Белчев, русенец, живеещ в Мюнхен, Германия. През 2016 г. той успешно стартира група по разговорен Английски за възрастни в Русе, където българския език е забранен. В продължение на 1 час се общува само на английски - едно чудесно място да се практикува езика сред българи и чужденци.
Г-н Белчев е и основател на спортен клуб Ruse GO! - организацията с нестопанска цел, обединяваща доброволци, които провеждат спортни срещи в Русе вече 2 години - бягане, йога, тренировки със собствено тегло и походи. През 2018 г. клубът спечели наградата в категория "Спорт и гражданско общество" на конкурса "ЕкоОбщина" към Френското посолство