• EnglishEnglish
VІІ Международна научна конференция „Еволюция срещу революция или за моделите на развитие“ по БНТ
09 септември 2020 г.

На 17 септември Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе посреща участниците в VІІ Международна научна конференция „Еволюция срещу революция или за моделите на развитие“, посветена на 170 години от рождението на Захарий Стоянов. Конференцията ще премине под патронажа на Министерството на културата, със съдействието на Фонд "Научни изследвания". Съорганизатори на форума са Академия за музикално и танцово изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив и Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД – Русе.

Ден преди това, в предаването „Знание.БГ“ на БНТ 2, ще бъде излъчен разговорът с проф. д.ик.н., д.н.  Венелин Терзиев и директора на библиотеката Теодора Евтимова, които разказват за предизвикателството да се организира такъв форум в утежнените условия на КОВИД 19, за неговите цели, пленарните доклади, участниците и областите - обект на техните разработки.

Целият разговор можете да наблюдавате на 16 септември от 8:30 ч. в първото издание на предаването „Знание.БГ“ за сезона по БНТ 2, с повторение от 17:00 ч.

Чуйте какво казва проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак – ректор на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ за конференцията: