• EnglishEnglish
VІІ Международна научна конференция „Еволюция срещу революция или за моделите на развитие“
13 юли 2020 г.

Остават шест дни до крайния срок (20 юли) за приемане на заявки за участие в VІІ Международна научна конференция „Еволюция срещу революция или за моделите на развитие“, която ще се проведе между 17 и 19 септември.

Форумът се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Съорганизатори са Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив и Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД – Русе.

Международната научна конференция се провежда за поредна година и събира специалисти от различни области на знанието. Целта е да интерпретира различни гледни точки за еволюционните и революционните процеси в обществото и моделите на развитие в науката, културата, социума, както и различните теории, учения, доктрини, които имат важна обществено значима стойност и последствия в миналото и днес. 

Конференцията е отворена за научни работници, преподаватели, изследователи, докторанти, както и всички, които имат интерес към темата. До момента желание да се включат в нея са заявили над 70 участници.

Повече подробности и възможност за подаване на заявки за участие – в сайта на библиотеката - тук